O anchetă a fost deschisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt după ce, miercuri, o elevă a Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” Slatina a fost dată afară din ora de curs pe motiv că nu poartă corect masca sanitară de protecţie.

Ancheta ISJ Olt a fost demarată în urma unei plângeri depusă de tatăl elevei. Acesta a explicat şi pe pagina sa de pe un site de socializare că fetiţa în vârstă de 12 ani poartă ochelari şi de aceea îi este foarte greu să ţină masca pe nasă, fără ca lentilele să nu se aburească.

El a mai povestit că eleva a fost trimisă pe hol, lângă gardianul şcolii, unde a izbucnit în lacrimi.

„Oare exista un temei legal sau articol de lege care prevede s-ă dai afara de la ora de curs un elev de 12 ani și să-l lasi plângând pe hol lângă gardian pentru ca avea masca de protecție  sub nas ??Și asta din  cauza ca poarta ochelari de vedere și nu o poate “poziționa” deasupra nasului???? Aceasta întâmplare a avut loc astăzi si face referire la copilul meu !!! Școala nr2 Ștefan Protopopescu  Slatina”, a scris bărbatul pe Facebook.

Postarea a generat sute de reacţii pe site-ul de socializare, oamenii fiind contrariaţi de abuzul la care fetiţa de 12 ani a fost supusă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a confirmat faptul că Inspectoratul a demarat o anchetă a situaţiei.

„Am primit o sesizare. În cadrul Inspectatului Şcolar a fost constituită o comisie şi va merge să cerceteze ceea ce s-a întâmplat la fosta Şcoală Nr. 2. Imediat ce se vor finaliza cercetările, vom comunicat rezultatele acestei cercetări. Bineînţeles că rezultatele sunt urmate de măsuri”, a declarat Mirela Paraschiv.

Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise prin lege în mediul şcolar. Totodată, profesorii, dar şi cei din personalul administrativ şi auxiliar, fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei pentru tratament degradant în şcoală. Astfel de măsuri sunt considerate tratamente degradante, fiind interzise prin Legea 257/2013.

foto cu caracter ilustrativ

https://www.facebook.com/dincmarius/posts/4304646019612366

Articolul precedentAstăzi, ora 21:00 – Ediție explozivă Legile Puterii: Marcel Ciolacu – ce șanse sunt să dărâme Guvernul prin moțiune de cenzură
Articolul următorBilanț coronavirus 30 septembrie. Peste 12.000 de noi cazuri