Ministerul Turismului a anunțat că dorește să ateste două localități din județul Gorj drept stațiuni turistice de interes local.

Potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul propriu, Ministerul Turismului a anunțat că localitățile vizate sunt orașul Novaci și comuna Polovragi.

Novaci este un oraș cu o importantă însemnătate în special în privința transhumanței, unul dintre obiceiurile străvechi ale românilor de la poalele Carpaților, în timp ce Polovragi este faimoasă în țară atât pentru mănăstirea din localitate, cât și pentru peștera omonimă și pentru Cheile Oltețului, care oferă una dintre cele mai spectaculoase priveliști din România.

Alături de cele două frumoase așezări gorjene, pe lista Ministerului Turismului mai sunt și comunele Bîrsana și Botiza din județul Maramureș, municipiul Carei și orașul Livada din județul Satu Mare, orașul Cisnădie din județul Sibiu, comuna Rodna din județul Bistrița Năsăud și comuna Vama Buzăului din județul Brașov.

Gorjul are doar două stațiuni turistice: Rânca și Săcelu

Scopul măsurii este creșterea șanselor acestor localități de a atrage finanțări nerambursabile, ȋn condițiile ȋn care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

”Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localitățile atestate stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone”, se menționează în nota de fundamentare a hotărârii.

În prezent, județul Gorj are doar două stațiuni turistice: Rânca, unde este promovat turismul montan, localitatea fiind dotată cu pârtii de schi, și Săcelu, care este o stațiune balneoclimaterică.

Articolul precedentHoții de indicatoare rutiere au făcut prăpăd într-o comună gorjeană: Le vindeau la fier vechi
Articolul următorCrește numărul tăierilor ilegale de lemne: În Gorj, jumătate dintre abuzuri au fost semnalate de cetățeni