O întâlnire între parlamentarii PSD Gorj, conducerea Complexului Energetic Oltenia, sindicatele din cadrul companiei, prefectul județului Gorj și președintele Consiliului Județean Gorj a avut loc, luni, fiind puse în dezbatere trei mari probleme legate de viitorul Complexului.

Cei prezenți la discuții au pus în dezbatere aprobarea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia; proiectul de modificare a Legii pensiilor, cu încadrarea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă; Ordonanța de Guvern privind venitul de completare.

„Cea mai importantă problemă este aprobarea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Sperăm să fie aprobat cât mai curând de Comisia Europeană, pentru ca CEO să poată cumpăra certificatele de carbon, altfel va fi foarte greu pentru companie să facă rost de acești bani într-un timp așa scurt. Știm cu toții ce se întâmplă dacă nu respectăm termenul de achiziționare al certificatelor, adică sfârșitul lunii aprilie. În ceea ce privește amendamentul pentru modificarea Legii Pensiilor, astfel încât toți angajații Complexului Oltenia care îndeplinesc criteriile să fie încadrați în condiții grele de muncă, vă asigur că noi, cei de la PSD,  vom susține orice propunere care vine în sprijinul minerilor și energeticienilor. Noi am depus deja un amendament în acest sens, dar dacă ceilalți colegi parlamentari  vor să vină cu completări, susținem orice demers, astfel încât forma sa finală să fie benefică pentru toată lumea”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 172. S-a dus vremea șaormei! Pandemia a schimbat preferințele culinare ale românilor
Articolul următorGorj: Reţinut după ce a intrat peste o femeie în casă şi a luat-o la bătaie