Drumarii gorjeni au început deszăpezirea celui mai înalt drum din România. În unele zone, stratul de zăpadă are peste patru metri înălțime.

Potrivit Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, tronsonul de drum dintre Novaci și Obârșia Lotrului, care a fost închis după prima ninsoare, anul trecut, ar putea fi redeschis până la vacanța de Paște, la sfârșitul lunii mai.

”Intervenţia este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depăşeşte în unele zone înălţimea de patru metri. Autofrezele nu pot acţiona în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru indepartarea cantităţilor de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil”, au scris drumarii gorjeni pe Facebook.

Aceștia au realizat și o filmare, cu drona, a celui mai spectaculos drum din Oltenia. O puteți vedea mai jos:

Angajații Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, acționează începând de astăzi pe DN 67C, tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, pentru a îndepărta zăpada de pe suprafața carosabilă. Intervenția este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depășește în unele zone înălțimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acționa în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru indepartarea cantitatilor de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil.Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca și Vârful Păpușa să fie deschis până la minivacanța de Paște.

Publicată de Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu pe Marţi, 9 aprilie 2019

Articolul precedentO mașină de poliție circulă periculos în Gorj: Aproape 150 km/h în localitate | VIDEO
Articolul următorUn șofer din Gorj s-a răsturnat cu un tir plin cu scutece pentru copii