Trei avertizări Cod Galben de ploi, vijelii şi ninsori au fost emise, duminică, de meteorologi pentru mai multe judeţe din ţară.

Prima avertizare este valabilă pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10. Se aşteaptă ploi însemnate cantitativ.

În acest interval, va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

A doua avertizare este valabilă în intervalul 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, şi vizează predominant ninsori moderate cantitativ.

Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum ș i în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

 

A treia averitzare Cod Galben vizează intensificări ale vântului şi este valabilă pentru intervlaul 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAccident pe Defileul Jiului, în zona Lainici