Meteorologii au emis o avertizare de vreme nefavorabilă, iar săptămâna viitoare sunt așteptate ninsori abundente în Munții Parâng, care sunt traversați de cea mai înaltă șosea din țară: Transalpina.

La fel ca în fiecare an, finalul lunii octombrie reprezintă și finalul sezonului pe Transalpina. Porțiunea de drum dintre Novaci și Obârșia Lotrului urmează să fie închisă zilele următoare, odată cu înrăutățirea vremii.

”Prognoza zilelor următoare este favorabilă circulaţiei pe DN 67 C, Transalpina, cu respectarea programului impus de administrator, adică de la ora 9.00 la 17.00. Prognoza meteo de săptămâna viitoare prevede că din 30 septembrie va ninge la Rânca. Dacă prognoza se va menţine, vom lua măsura închiderii circulaţiei pe Transalpina“, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

Cel mai probabil, acesta este ultimul weekend din 2019 în care Transalpina poate fi parcursă în întregime. La finalul lunii octombrie se va închide și Transfăgărășanul, între Piscu Negru și Bâlea Cascadă.

Articolul precedentIncendiu la o grădiniță din Polovragi
Articolul următorA blocat cu un gard drumul spre o veche biserică din Gorj