Persoanele care primesc ajutor social îl pot cumula cu salariul timp de șase luni după angajare, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Regula se aplică cu condiția semnării unui contract de muncă pe o perioadă de cel puțin 24 de luni.

Conform măsurii, introduse spre jumătatea lunii septembrie, autoritățile vor să-i stimuleze pe cei ce primesc ajutor social să se angajeze.

Persoanele beneficiare de ajutor social, care se angajează cu contract individual de muncă sau în baza unui raport de serviciu, pentru o perioadă de cel puţin 24 de luni, beneficiază în continuare, pentru o perioadă de șase luni, de sprijinul financiar acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, în cuantumul stabilit anterior angajării și plătit de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială–  ANOFM.

Măsura se regăsește în OUG 101/2021, care a modificat, acum o lună, Legea venitului minim garantat (416/2001). De la apariția măsurii, autoritățile au modificat și normele procedurale ale Legii 416/2001.

HG 1.073/2021 va intra în vigoare pe 1 noiembrie 2021.

 

 

 

Articolul precedentNoi măsuri suplimentare stabilite de CNSU, pentru limitarea răspândirii CoVid-19! Ce prevede noua hotărâre
Articolul următorÎncepând de luni meciurile de fotbal se vor disputa fără fani în tribune