Autorităţile din Târgu Jiu au făcut o primă evaluare a pagubelor produse de furtuna care s-a abătut, joi seara, asupra municipiului gorjean.

Primarul Marcel Romanescu spune că este vorba despre un fenomen meteo extrem.

„O primă evaluare a pagubelor produse de această furtună arată că ne-am confruntat cu un fenomen meteo extrem. Angajați ai municipalității sunt și la această oră la datorie pentru a înlătura resturile aruncate în stradă de vântul puternic. Se muncește alături de reprezentanți ai ISU, Edilitara și ai Poliției Locale, în așa fel încât circulația în municipiu să se desfășoare în mod normal și să fie înlăturat orice pericol pentru cetățeni”, a declarat edilul.

El a adăugat că telefonul cetățeanului – 0253984  – este la dispoziția oamenilor pentru a sesiza orice problemă.

Meteorologii au emis o avertizare nowcastig Cod Roşu de furtună pentru judeţele Gorj şi Vâlcea.

Avertizareaa fost valabilă până, joi, la ora 20.00, populaţia din cele două judeţe fiind avertizată prin mesaje RO-Alert.

în județul Gorj avertizarea este pentru localităţile Târgu Jiu, Bumbești-Jiu, Novaci, Runcu, Crasna, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Prigoria, Polovragi, Stănești, Bumbești-Pițic, Bălănești, Mușetești, Turcinești, Schela, Alimpești, Săcelu, Lelești;

Se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentGorj: Monumente funerare doborâte de vântul puternic, la Stăneşti
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Legi otrăvitoare. Agricultorii-fantomă, protejați