Suma de 300.000 de lei a fost obținută în mod ilegal de mai multe persoane, după ce ar fi întocmit în fals mai multe contracte de servicii muzicale și ar fi luat astfel indemnizații pentru întreruperea activității pe perioada pandemiei de la Agenția de Plăți Sociale din Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, polițiștii din Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și București fac miercuri 44 de percheziții domiciliare la societăți comerciale și persoane fizice într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021).

Administratorii mai multor firme sunt bănuiți ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, obținând în mod ilegal 300.000 de lei.

87 de persoane vor fi duse la audieri.

La acțiuni participă și angajații Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCOD ROȘU de caniculă emis de ANM
Articolul următorMinisterul Sănătății cere DSP-urilor să ia toate MĂSURILE necesare pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de caniculă