Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie, va fi marcată astăzi în garnizoanele din ţară prin ceremonii militare şi religioase, dar fără ca participanţii să se prindă în Hora Unirii, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Românii celebrează ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru Ioan Cuza era ales domnitorul Ţării Româneşti. Și devenea primul lider al Principatelor Unite, iar, după câţiva ani, al statului unitar România.

Ministerul va organiza duminică, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

 „Din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori”- MApN.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, de la ora 12.30, la ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti.

 

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 23 ianuarie: 2.719 cazuri noi și 94 de decese
Articolul următorBilanț coronavirus 24 ianuarie: 1.816 cazuri noi și 54 de decese