Constantin Brâncuși s-a născut în 19 februarie 1876, iar din 2015, această zi este sărbătoare națională.

Ziua Brâncuși a fost inițiată ca o “reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea” lui Constantin Brâncuşi de către statul român.

Astăzi, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale pot organiza şi sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Pe lângă activitățile organizate în Gorj, Ziua Brâncuși va fi sărbătorită și peste granițe.

Pentru a marca Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, sediul Institutului Cultural Român din Stockholm găzduieşte, astăzi, vernisajul expoziţiei retrospective a sculptorului româno-suedez Ion Popescu.

Ambasada României în Republica Portugheză şi Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează maratonul de lectură „Portugalia citeşte româneşte”, pus de această dată sub semnul personalităţii lui Constantin Brâncuşi.

Constantin Brâncuși, născut în comuna gorjeană Hobița, a fost unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XX, fiind unul dintre cei mai căutați sculptori la licitațiile de profil.

Articolul precedentJudecătoria morților la Motru: Femeie decedată, anchetată pentru că nu a plătit medicamente de 90 de lei
Articolul următorSomon contaminat la Târgu Jiu