Întins pe 1600 hectare, Sidex Galați producea în anii „70 – 70% din producția națională de oțel și exporta pe tot globul! În 1989, unul din 6 gălățeni lucra la Combinatul din Galați! 77 de milioane de dolari ar fi trebuit să ia, în 2001, statul român pentru cel mai mare combinat siderurgic construit vreodată în România!

Adică 10% din fierul vechi pe care îl ascundea colosul industrial! În fapt, oficialii de la Bucureşti nu au primit nimic. Mai mult, au şters datorii de peste un miliard de dolari! 1.400 de firme căpuşă se îmbogăţeau de pe urma combinatului în perioada 2000-2001. Tabla era vândută de conducerea combinatului la preţuri mai mici decât costul de producţie. Cele mai păguboase afaceri au fost derulate de combinat în perioada 1997 – 2000, cu firma Sidex Internațional. Ce șmecheri s-au aflat în spatele căpușării și distrugerii combinatului? Aflați doar la Culisele statului paralel cu Anca Alexandrescu, de la ora 18:00!

Articolul precedentIncendiu Matei Balș. Ministrul de Interne, Lucian Bode, DETALII exclusive despre operațiunea de salvare
Articolul următorSURSE: Incendiul de la „Matei Balș” ar fi izbucnit de la o aerotermă