Zona montană a județului Gorj va fi sub avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de ninsori, în timp ce restul teritoriului va fi sub Cod Galben, între 14 și 16 decembrie.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ“, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Gorjenii se pot aștepta la ninsori moderate cantitativ, în timp ce persoanele care locuiesc în nordul județului, la munte, vor avea parte de ninsori abundente.

Gorjul nu este singurul județ sub Cod Portocaliu. Ninsori puternice sunt așteptate și în Timiș, Caraș-Severin și în regiuni din Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

”Se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h“, se mai precizează pe site-ul Administraţiei Naţională de Meteorologie.

Articolul precedentÎncă un transport de lemne ilegal, depistat de polițiștii gorjeni
Articolul următorCe a pățit un bărbat care a lovit un alt călător cu piciorul într-un troleibuz din Târgu Jiu