Un ciclon mediteranean aduce cu el precipitații sub formă de ploi și ninsori, însoțite de temperaturi reci în toate regiunile. Meteorologii prognozează că temperaturile vor fi scăzute, cu maxime ce nu vor depăși 5-6 grade Celsius, iar în zona litoralului, cel mult posibil să atingă 8-9 grade Celsius.

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri. De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la o televiziune de știri.

Vestea bună este legată de faptul că de la mijlocul săptămânii viitoare vremea se îndreaptă sub aspect termic. Temperaturile încep să crească, astfel încât maximele se vor situa între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade.

”Tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații. Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană”, a precizat specialistul.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentLista vaccinurilor compensate pentru adulți
Articolul următorPSD vrea să-l trimită pe Victor Ponta ambasador în SUA – un lider PNL face anunțul care dinamitează coaliția