Un bărbat de 69 de ani, din localitatea gorjeană Mătăsari a murit pe masa de operaţie a Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Gorjeanul suferise degerături, dar timp de trei zile, la Spitalul din Motru nu s-a intervenit în niciun fel pentru a i se salva viața. Familia îl acuză pe medicul Teodor Zavate că l-a lăsat să moară pe bătrân, transferându-l în ultima clipă la Târgu Jiu, pentru o operație de urgență.

Medicul se apără și spune că este o victimă a sistemului.

Fiica victimei îl acuză pe medic că i-ar fi cerut să îl ducă singură pe bărbatul bolnav la Spitalul din Târgu Jiu.

”Tatăl meu locuia singur şi ne-a anunţat poşta că nu şi-a mai ridica corespondenţa. Fratele meu s-a dus vineri dimineaţa să vadă care este situaţia şi l-a găsit căzut. Prezenta degerături, picioarele fiindu-i negre. A anunţat ambulanţa şi l-a duc către Motru, pentru că aşa e procedura, să fie dus la spitalul cel mai apropiat”, a povestit aceasta pentru ”Adevărul”.

Cum la Motru nu putea fi operat, bărbatul ar fi trebuit să fie transferat la Târgu Jiu, însă acest lucru s-a întâmplat doar după trei zile. Bărbatul a murit pe masa de operație, din cauza unui stop cardio-respirator.

Fiica sa a anunțat că va depune o plângere penală împotriva medicului Zavate, pe care îl va reclama şi la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Iată cum se apără doctorul Teodor Zavate:

„A venit vineri, spre sfârşitul programului, în jur de două fără un sfert, într-o stare de marasm, care înseamnă ceva de Auschwitz, plin de urină şi fecale, cu urme de insecte, plus cangrenă umedă şi degerăturile la picioare. La spitalul din Motru nu putea fi operat pentru că, unu, ieşeam din tură şi doi, anestezistul era în concediu. Deci, nu aveam anestezist”.

Medicul din Motru spune că a fost refuzat de mai multe spitale din județ când a cerut transferul bolnavului. ”Concluzia este că aici nu puteam să-i fac nimic, decât transferul, lucru pentru care m-am luptat de două ori. Neputându-mă lupta cu sistemul, am încercat…”, a mai spus Zavate.

Conducerea Spitalului Municipal din Motru a demarat o anchetă în acest caz.

Articolul precedentDosar penal pentru un bărbat din Turcinești, după ce câinii săi au atacat o femeie
Articolul următorA ajuns la spital după ce s-a răstunat cu tractorul