După o noapte de discuții între sindicate și administrația Complexului Energetic Oltenia, muncitorii vor primi un adaos brut de 700 de lei.

Ieri, conducerea companiei oferea 500 de lei în plus pentru muncitori.

De asemenea, potrivit celei mai recente oferte, conducătorii de formaţii de lucru de 500 de lei, iar şefii de sector de 400 de lei. Rămâne de văzut dacă muncitorii vor accepta termenii CEO.

Ultima propunere a Directoratului a fost următoarea:
Acordarea unui adaos lunar începând cu 1 martie:
– 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de producție și mentenanță;
– 500 lei brut pentru conducatori formatii de lucru;
– 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea miniera și energetica (șef/adjunct sectie, atelier, sector, schimb, etc).

Manu Tomescu și ceilalți mineri aflați în greva foamei de ieri în fața sediului CEO de la Târgu Jiu au renunțat deja la forma lor de protest.

Dacă protestul se va încheia, creșterile salariale vor fi consemnate într-un act adițional la contractul colectiv de muncă. Majorările se aplică începând cu 1 martie.

Minerii au obținut și vouchere de vacanță de 1.450 de lei, ncepând de la 1 mai 2019.

Situația este foarte tensionată în Gorj, iar termocentrala Rovinari, una dintre cele mai mari din țară, mai are cărbune pe stoc pentru doar încă două zile.

”Un grup trebuie să aibă aerul cald pentru pornire și de asta consider că trebuie să ne gândim toți și să luăm deciziile cele mai bune pentru că putem să pierdem într-o secundă tot ce am câșigat în anii ăștia”, a spus Sorinel Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, la Tele 3.

Articolul precedentCe le oferă CEO minerilor: 500 de lei brut pentru muncitori
Articolul următorViscolul a închis drumul spre Rânca