Transaplina va rămâne deschisă circulației rutiere și pe perioada iernii, pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și Curpăt, anunță Instituțiile Prefectului Vâlcea și Alba.

Tronsonul din Drumul Național 67 C (Transaplina), care străbate cele două județe, va rămâne deschis circulației rutiere și pe perioada iernii pe tronsonul cuprins între Obârșia Lotrului și Curpăt.

Decizia a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, și a prefectului județului Alba, Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe, în acest sens fiind semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj, în vederea menținerii acestui sector de drum în stare de viabilitate și pe perioada iernii.

În sezonul rece șoseaua Transaplina este de obicei închisă.

Decizia vine în urma întâlnirii dintre reprezentanții D.R.D.P. Craiova și D.R.D.P. Cluj.

Cum se va desfășura activitatea de deszăpezire în acest context

– s-a stabilit de ambele părți modificarea intervenției privind activitatea de deszăpezire fața de limitele regionalelor, și anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 – 79+200, deoarece între limitele de județe nu există spațiu de întoarcere a autovehiculelor.

– s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanență informarea privind starea părții carosabile.

– s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulația va fi închisă pe timpul nopții în intervalul 18:00-08:00 și restricțiile de tonaj 7,5 to și de viteză 30 km/h.

– s-a stabilit de fiecare DRDP că circulația va fi restricționată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori, etc.) și ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci și ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – km 79+200.

– s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii și roșii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice” pct. 3.2.1, în cazul în care viteza vântului în timpul viscolului depășește 30 km/h, iar zăpada spulberată se depune în urma utilajelor de deszăpezire, până la încetarea viscolului.

 – s-a stabilit de fiecare DRDP că în urma intervențiilor de deszăpezire pe tot sectorul menționat, drumul va fi menținut în stare de viabilitate corespunzătoare circulației în condiții de iarnă.

– s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 75+200-79+200, pe care îl va administra SDN Alba, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 2 buc. utilaj multifuncțional Unimog cu lamă și RSP. 1 buc – încărcător, materiale sare – 400 to și nisip 500 to.

– s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 61+160 – 75+200, pe care îl va administra SDN Rm. Vâlcea, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 4 buc de utilaj multifuncțional Unimog cu lamă și RSP, 1 buc – încărcător, materiale sare – 700 to și nisip 600 to.

 

Articolul precedentBilanț coronavirus 2 noiembrie: peste 11.000 de cazuri noi, aproape 600 de decese
Articolul următorSCHIMBARE MAJORĂ pentru românii cu credite în FRANCI ELVEȚIENI. Ce se modifică de la 1 ianuarie