Inaugurare stadion Târgu Jiu. După ani de așteptări, iubitorii fotbalului din Târgu Jiu își vor putea petrece sâmbetele pe o arenă modernă.

Au trecut 1615 zile de la ultimul meci jucat de Pandurii Târgu Jiu pe ”Municipalul Tudor Vladimirescu”, un 5-2 cu Poli Iași în Liga 1, în fața a doar 3.000 de spectatori.

Din 2015 și până acum, vechea arenă din centrul orașului, aflată peste drum de Primăria Târgu Jiu, a fost demolată, iar în locul ei a apărut un stadion modern, de 12.000 de locuri și care a costat peste 30 de milioane de euro.

Despre amânările inaugurării stadionului nu vom mai vorbi, ele fiind parcă nesfârșite. Pandurii vor reveni pe același gazon pe care au jucat ultimul meci, suprafața fiind protejată în timpul construcției noului stadion.

Pandurii Târgu Jiu, care după patru ani și jumătate de la acela 5-2 cu Iașiul în prima ligă, se zbate în subsolul diviziei secunde. Sunt șanse foarte mari ca Pandurii să joace anul viitor, pe un stadion foarte cochet, în Liga 3.

Cu casa închisă la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu

Biletele pentru inaugurarea arenei din Târgu Jiu au fost la mare căutare, prețurile de 15 lei, respectiv 25 de lei fiind accesibile. Se pare că stadionul va fi plin astăzi.

Inaugurarea festivă a noii arene este programată vineri, cu începere de la ora 14:00, atunci când va fi tăiată panglica noului stadion. Pentru acest prim eveniment au fost invitaţi să taie panglica stadionului cel mai tânăr şi talentat dintre juniorii legitimaţi la clubul Pandurii Târgu Jiu şi cel mai vârstnic dintre suporterii echipei Pandurii. Este vorba de un copil de 9 ani, de la grupa de juniori 2010 a clubului pregătiţi de antrenorul Eugen Pădureanu, Fabian Gheorghescu şi de suporterul cel mai fidel al echipei Pandurii, Valeriu Andronache, în vârstă de 88 de ani.

Primul meci care se va disputa pe gazonul noului stadion cu ocazia inaugurării acestuia va fi cel dintre o echipă de foste glorii ale echipei naţionale a României şi o selecţionată a foştilor jucători ai echipei Pandurii.

Apoi, imediat, de la ora 18:00, se va disputa meciul dintre Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj, din etapa a 14-a a Ligii 2.

Articolul precedentA blocat cu un gard drumul spre o veche biserică din Gorj
Articolul următorBeat criță, la volan! Conducea un BMW prin Mătăsari