Românii își mențin încrederea în PNL și în președintele Klaus Iohannis. Este concluzia unui sondaj de opinie INSOMAR efectuat la comanda Realitatea.net

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în perioada 8-11 februarie, în rândul populației adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani și peste, la cererea Realitatea.net, deși românii sunt sceptici în ceea ce privește rezistența actualului guvern de coaliție (34% dintre repondenți au declarat că actualul guvern va rezista până la finele mandatului, în timp ce 49% nu-i dau nicio șansă), sunt convinși că PNL va reuși să identifice o soluție pentru relansarea economiei României. 

Imagine

La capitolul încredere în politicieni, Klaus Iohannis ocupă poziția fruntașă, cu 26%, urmat de Ludovic Orban – 17% și Marcel Ciolacu – 16%.

Imagine

Același clasament este valabil și ca răspuns la întrebarea „care credeți că este cel mai popular politician din România” – Klaus Iohannis (25%), Ludovic Orban (18%) și Marcel Ciolacu (17%). Interesante sunt și ultimele locuri din clasament. Claudiu Târziu a obținut doar 4% din voturi, în condițiile în care George Simion are 16%, iar Paul Stănescu și Emil Boc au însumat, fiecare, abia câte 1%. Nicușor Dan a obținut, la aceeași întrebare, doar 2% din voturi. 

Imagine

La întrebarea „Cărui lider politic i se potrivește sintagma „Își ține promisiunile”?”, românii chestionați au răspuns: Klaus Iohannis – 23%, Ludovic Orban – 18%, Marcel Ciolacu – 17%.  La polul opus, se află Dan Barna, cu 6%, Nicușor Dan, cu 3%, și Florin Cîțu, cu 2%. 

Imagine

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 8-11 februarie 2021, eroarea fiind de plus-minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eșantinoanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanță. 

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt neponderate. 

SONDAJ INSOMAR. Răsturnare de situație – pe cine vor românii la Cotroceni. Calculele care dau fiori clasei politice 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 156 – Telenovela senatoarei Șoșoacă în Parlament
Articolul următorSONDAJ INSOMAR. Răsturnare de situație – pe cine vor românii la Cotroceni. Calculele care dau fiori clasei politice