Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri seară, că lasă unitățile de învățământ să decidă dacă joi, pe 23 decembrie, vor fi organizate sau nu cursuri.

Ministerul permite astfel școlilor să organizeze altfel de activități didactice, nu cursurile obișnuite programate pentru această zi.

“Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie.

Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță.

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să-și poată adapta mai eficient activitățile în concordanță cu așteptările și nevoile societății”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Articolul precedent23 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la persoane bănuite de colectare şi trafic de artefacte arheologice de mare valoare
Articolul următorBilanț COVID 19 decembrie: 499 de noi cazuri, 53 decese dintre care  17 anterioare