Uniunea Salvați România Gorj a făcut prima sesizare la Biroul Electoral Județean, reclamând că încă sunt bannere pe străzi, deși acestea ar fi trebuit îndepărtate odată cu startul campaniei electorale.

PNL nu a ridicat bannerul din str. Luncilor, Târgu Jiu, iar PSD nu a îndepărtat bannerul din comuna Plopșoru, sat Piscuri, susține șeful USR Gorj, Radu Miruță.

Potrivit legii, fiecare partid are dreptul să afișeze un afiș pe panourile de informare electorală din orice localitate. La Târgu Jiu, Primăria a instalat câte un panou pentru fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

”Politicienii vechi s-au tot invatat sa nu duca nicio grija fata de respectarea legii…impotriva acestor atitudini unii dintre noi am decis sa ne implicam! Nu se poate asa, cu indiferenta totala fata de lege si cu tupeu! Art. 40, alin. 6 din Legea 33/2007, obliga la un singur afis pe panou electoral: – PSD, PNL, Pro Romania, ALDE (in afara Tg Jiu) au mai multe, crezand ca de acolo vine norocul la vot”, a explicat Radu Miruță.

Articolul precedentUn nor de cenușă a acoperit termocentrala Turceni
Articolul următorCopil mic, lovit de mașină pe trecerea de pietoni la Târgu Jiu