Elevii nu vor avea voie să folosească uscătoarele de mâini şi nici prosoapele de hârtie, după ce merg la toaletă, potrivit reprezentanţilor ISJ Olt. Totodată, copiii nu au voie să-şi împrumute lucruri între ei.

De asemenea, elevii au obligativitatea purtării măştii sanitare de protecţie atât în timpul cursurilor, cât şi pe holuri sau la toaletă.

„Se păstrează prevederile privind distanţarea, un metru sau cât mai mare. Ne vom păstra sala de clasă, nu avem voie să împrumutăm obiecte. Elevilor le este interzis împrumutul de obiecte. Aerisire 30 de minute, înainte să înceapă cursurile, dar şi pe timpul pauzei de 10 min. La sfârşit, acelaşi procedeu. Masca este obligatorie. La baie avem aceleaşi măsuri. Nu avem voie să folosim uscătoare de mâini şi nici prosoape de hârtie”, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Cristina Chintescu.

Totodată, personalul din grădiniţe şi şcoli trebuie să asigure distanţarea copiilor şi în curte.

„În curtea şcolii, mobilierul exterior va fi distanţat. Elevii vor putea ieşi dar să nu stea foarte aproape unul faţă de celălalt. În cazul GPP-urilor, acolo unde avem jucării exterioare aceastea trebuie igienizate zilnic”, a mai explicat reprezentantul GPP.

Judeţul Olt este în scenariul verde, iar de luni toată populaţia şcolară va reveni la cursurile faţă în faţă.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 2.668 de cazuri noi și 75 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorGorj: Bărbat din Stoina, dispărut după ce a plecat la Bucureşti să se angajeze