La o fermă de păsări de lângă Târgu Jiu lucrează și 16 nepalezi, care trimit acasă o parte din cei 500 de euro pe care îi câștigă pe lună.

Nepalezii sunt foarte apreciați de colegii lor români, în ciuda faptului că încă se înțeleg mai mult din semne. Unii dintre nepalezi vin din Arabia Saudită, unde au lucrat ani de zile. Au ales, însă, România, unde clima este mult mai prietenoasă. Nepalezii vor să își aducă familiile lângă ferma de pui din Gorj.

”Dacă voi avea o şansă, îmi voi aduce familia aici. Compania pentru care lucrez mi-a promis sprijin pentru a realiza acest lucru. Îmi place aici, ne înţelegem bine cu colegii”, explică muncitorul Kumar Stresta, citat de Pandurul.

Nepalezii își pot întreține familiile acasă cu o parte din salariul de 500 de euro pe care îl câștigă la Târgu Jiu.

”În toată Uniunea Europeană dezvoltarea se bazează pe forţă de muncă din afara spaţiului european. La noi încă este un început. Cheltuielile cu ei sunt un pic mai mari, dar aşa sunt legile în ţara noastră. Nu este însă un fenomen de masă, e doar o încercare pentru a vedea cum ne adaptăm şi noi, şi ei, şi apoi vom face o analiză pentru a vedea în ce stadiu ne aflăm”, spune Tiberiu Berbece, şeful de la ferma de păsări Avicarvil.

Articolul precedentVârtejul negru: Fenomen neobișnuit la cariera Roșiuța | VIDEO
Articolul următorALDE Târgu Jiu are un nou șef. Cine e Ion Iordache