Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a criticat în termeni duri situația de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după vizita făcută astăzi la cea mai mare unitate medicală din Gorj.

”Am primit 62 de reclamații din Gorj. Vorbim de un sistem public în care Guvernul investește, s-au majorat salariile. Nu mi-a plăcut ce am văzut, nu mi-a plăcut blazarea din spital. Știți, îmi spuneau, că este bine, dar nu este suficient ce îmi spuneau ei. Asta m-a dezamăgit cel mai tare. Au fost multe promisiuni că se vor mișca lucrurile”, a declarat Sorina Pintea într-o conferință de presă susținută la sediul Prefecturii Gorj.

Pintea a adăugat că nu se justifică existența a două secții de chirurgie la Târgu Jiu, unde gradul de ocupare a paturilor este de 50 la sută. Sorina Pintea a criticat și faptul că la pediatrie gradul de ocupare este chiar mai mic, de doar 30 la sută.

Ministrul a vorbit și despre faptul că gradul de mulțumire al pacienților față de serviciile medicale nu a crescut, deși salariile medicilor au fost mărite considerabil în ultima vreme.

”Nu a crescut în măsura în care au crescut salariile, dar era un lucru oarecum previzibil. Va fi nevoie de o perioadă de timp să renunţăm la plăţile informale şi la comportamente de un anumit tip. A fost chiar a fost o perioadă în care gradul de satisfacţie scăzuse”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a promis că se vor lua măsuri drastice în cadrul Spitalului Județean de Urgență, adăugând criptic: ”Atunci când vorbim de pacienți, nu avem culoare politică”.

Articolul precedentO bătrână în vârstă de 83 de ani muncește în fiecare zi pentru grădiniță din Gorj
Articolul următorTrei hoți din Gorj, prinși după ce au furat peste 10.000 de euro în noaptea de Revelion