Alexandru Pugna, secretar de stat al Ministerului Culturii, a anunțat că s-a găsit o soluție pentru salvarea casei în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși, din satul Hobița.

Casa este în paragină de ani de zile, iar multe dintre grinzile sale s-au năruit.

”Am discutat foarte mult timp despre cum am putea pune în lumină acest loc extraordinar de important şi cum am putea rezolva problema adevăratei case în care s-a născut şi unde a copilărit Constantin Brâncuşi şi în jurul căreia s-au născut atâtea poveşti şi frământări. Am ajuns la cea mai bună soluţie ce ar putea exista pentru a rezolva această problemă. Nu o să vă dezvălui cum vom rezolva acest demers, dar am găsit o soluţie viabilă”, a scris pe Facebook secretarul de stat.

Acesta a propus și câteva soluții alternative:

”Ar exista varianta să fie demolată, expertizată şi elementele care sunt considerate originale să fie mutate în curtea casei memoriale şi prezentate ca elemente din casa părintească a lui Brâncuşi. Deoarece casa este declarată monument istoric, ar exista şi varianta să fie răscumpărată şi să se spună că este adevărata casă a lui Brâncuşi. Din cauză că au fost lăsate sub cerut liber, bârnele sunt putrezite şi până acum au fost şanse mici să mai fie salvate”.

Acesta speră că proiectul va fi demarat până la sfârșitul anului.

Articolul precedentAccident cu trei mașini și doi răniți la Romanești
Articolul următorS-a stabilit data licitației pentru Stadionul Municipal. Când va fi gata arena din Târgu Jiu?