Salariații Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de condiții deosebite de muncă și vor ieși la pensie la 55 de ani, față de 57 cât este limita în prezent.

Inițiativa legislativă propusă de parlamentarii PSD de Gorj a trecut săptămâna trecută de Senat și a ajuns la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. La Senat mai este depusă o inițiativă similiară a liberalilor.

Legea privind pensionarea anticipată și grupa a doua de muncă, prin care minerii vor beneficia de patru luni în plus la vechime la fiecare an lucrat, ar putea fi aprobată și promulgată până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

”Se cunosc foarte bine condițiile de muncă din minerit și scăderea vârstei de pensionare este binevenită pentru lucrători. Se câștigă patru luni la fiecare an lucrat. Se va ieși la pensie la 55 de ani și sunt și destui lucrători care suferă de diferite boli. Să sperăm că va fi adoptată legea până la finalul actualei sesiuni legislative, astfel încât să ajungă la promulgare și să intre în vigoare pentru a putea produce efecte“, a declarat senatorul PSD Scarlat Iriza.

La Complexul Energetic Oltenia, compania cu pierderi-record în 2018, lucrează aproape 10.000 de mineri.

Articolul precedentGrindină și vijleie puternică la Târgu Jiu
Articolul următorO șoferiță de 19 ani a provocat un accident la Târgu Jiu