Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, nu crede că pierderile brute de peste 1,2 miliarde de lei ce vor fi înregistrate în acest an de compania deținută de stat reprezintă un motiv de îngrijorare.

Complexul Energetic Oltenia va înregistra în acest an o pierdere brută de 1,21 miliarde de lei, potrivit unui document realizat la nivelul Ministerului Energiei, iar veniturile totale ale companiei sunt de 4,68 miliarde de lei.

Compania are nevoie de 1,6 miliarde de lei pentru achiziția certificatelor de emisii de carbon în acest an.

”Nu e nicio dramă dacă vom ieși și anul acesta pe minus, atâta timp cât operațional vom ieși pozitiv. Scopul este să rezolvăm această situație și sigur o vom rezolva”, a spus managerul Sorin Boza.

CEO a avut pierderi de peste un miliard de lei și anul trecut.

”Din 11 țări europene unde se folosește cărbune, doar noi și Bulgaria nu avem un plan de tranziție, cu sume și termene, pentru Gorj și Valea Jiului. Politica de decarbonizare nu se mai poate opri, nu avem cum să ne opunem, dar trebuie să definim această perioadă de tranziție. Acesta este un subiect care va fi pe masa noului comisar al Energiei, ca soluție venită din partea celor doi mari producători, Germania și Polonia”, a mai spus Boza la o conferință cu experți din domeniul energetic.

Articolul precedentPrimarul din Turburea, amendat pentru că a înjurat un consilier local
Articolul următorFiul lui Toni Greblă, șef la IAR Ghimbav!