Cu toate că Guvernul a alocat banii necesari finalizării frumoasei arene din Târgu Jiu, autoritățile locale trebuie să organizeze mai întâi o licitație de atribuire a lucrărilor și să aibă noroc de vreme bună.

Licitația poate dura și trei luni, dacă rezultatul va fi contestat, iar lucrările la stadion depind mult de starea vremii, urmând să fie făcute în aer liber.

”Sper să ne putem încadra până la finalul anului cu aceste lucrări. Este perioada de organizare a licitaţiei şi sper să nu ne întindem până la trei luni. Va fi foarte greu să mai conteste cineva dacă nu va avea un temei clar şi cert. Acum s-a modificat legislaţia şi garanţia de 30% din valoarea lucrărilor depusă de contestator se reţine, dacă este respinsă contestaţia. Este un ajutor pentru a grăbi licitaţiile“, a spus primarul Marcel Romanescu.

Stadionul Muncipal din Târgu Jiu a costat deja 21 de milioane de euro, iar Guvernul a alocat încă 5 milioane pentru finalizarea proiectului.

Arena, care este terminată în proporție de 99%, va avea 12.000 de locuri. Trebuie construită o canalizare pentru parcarea subterană și refăcute unele aspecte ale stadionului, lucrările urmând să dureze cel mult 3 luni de zile.

Articolul precedentElevii din Târgu Jiu ar putea învăța limba chineză
Articolul următorAu furat pietrele din zidurile de sprijin de pe Transalpina