Primăria Târgu Jiu a invalidat aproape jumătate din semnăturile strânse de USR în cadrul campaniei ”Fără penali în funcții publice”, iar partidul susține că este vorba de un abuz și că va da în judecată instituția.

Doar 1.250 din cele 2.311 de semnături strânse la Târgu Jiu în cadrul campaniei ”Fără penali” au fost validate de municipalitate.

”Au fost validate aproximativ jumătate din numărul de semnături. Unele nu erau complete, altele erau fără anumite date care trebuiau consemnate acolo. S-a luat fiecare persoană şi s-a verificat”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

”Primăria Târgu Jiu, conform Legii 189, ar fi trebuit să valideze acele înscrisuri doar din perspectiva numelui, a adresei şi a dreptului de vot. Au fost multe semnături care au fost invalidate pentru că nu erau trecute toate prenumele persoanei respective, dar toate celelalte date – CNP, număr de buletin, adresă – erau corecte. O parte dintre ele au fost invalidate abuziv”, a declarat Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, citat de ”Pandurul”.

La nivelul județului Gorj, rata de validare a semnăturilor din campania USR ”Fără penali în funcții publice” este de puțin peste 70 la sută. Au existat cazuri, la Peștișani și Țânțăreni, unde primăriile au refuzat să proceseze dosarele cu semnături, în timp ce la Bîlteni autoritățile locale au pierdut dosarul.

Articolul precedentLa școala din Albeni se țin nunți, nu cursuri
Articolul următorPomii au înflorit din nou în mai multe localități din Gorj