Consilierul local din Alimpești Leonida Belgher a postat imagini revoltătoare cu stația de epurare din Baia de Fier, unde apa din canalizarea localității se scurge direct în apele râului Galbenu.

”E strigător la cer! Staţia de epurare de aici nu funcţionează, canalizarea nu funcţionează. Uitaţi-vă la staţia de epurare din Baia de Fier. Plină de mizerie. O să murim plini de toate bolile pământului. Această apă murdară, toată mizeria asta se scurge în râul Galbenu. Este un canal colector aici. Nu vine nici măcar un gram de apă. E nefuncţional de ani de zile. Totul se duce în râu, beau animalele apă de acolo. Sunt animale multe aici, beau bietele animale  apă din râu şi se îmbolnăvesc. E o groapă de cinci metri adâncime. Nu e protejată cu nimic. Aici nu e nici măcar un gard. Poate să moară cineva aici. E doar un indicator aici, că se lucrează. Dar lucrează doar individul de pe indicator aici”, a scris, pe Facebook, Belgher.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au anunțat că vor face un control în zonă după publicarea imaginilor, la fel cum au făcut în urmă cu câteva săptămâni la Târgu Cărbunești, unde dejecțiile orașului erau deversate în râul Gilort.

Compania Aparegio, care administrează stația de epurare de acolo, a fost sancționată cu 30.000 de lei.

Dragii mei prieteni! Astazi am mers in vizita la Baia de Fier la invitatia unor cetateni care le e scirba de ce se intimpla in comuna lor !!! Unde dracului sunt institutiile statului ??? Observati va rog ca animalele cetatenilor beau apa direct din hazna !!!

Publicată de Leonida Belgher pe Joi, 15 Noiembrie 2018

 

Articolul precedentUn șofer de troleibuz din Târgu Jiu a plantat flori în gropile din asfalt
Articolul următorA nins și în Gorj: Drumul Novaci – Rânca, deszăpezit