Gorjenii sunt foarte atenți la ce se întâmplă în pădurile din județul lor. Mai mult de o cincime din apelurile pentru verificarea transporturilor de lemne făcute la nivel național au fost făcute din Gorj.

“Din 2014 până în prezent s-au înregistrat 56.000 de apeluri pentru a verifica un transport de masă lemnoasă, iar gorjenii sunt cei mai interesați de soarta pădurilor din județul lor (12 mii de apeluri). Din totalul lor, prin 11.000 de apeluri s-au sesizat transporturi ilegale de masă lemnoasă. La sfârșitul săptămânii trecute, într-o singură zi, au fost efectuate 17 la nivel național, dintre care 8 au venit din Gorj. Avem nevoie de politici și de strategii care să scadă infracțiunile forestiere pentru a satisface nevoile cetățenilor și interesele naționale”, a scris partidul PLUS Gorj pe Facebook.

Inspectorul Pădurii este un serviciu lansat în perioada în care Dacian Cioloș, liderul PLUS, era premier al României. Acesta avea ca scop depistarea transporturilor ilegale de lemne și avea ca scop stoparea tăierilor ilegale, un fenomen foarte răspândit în România.

Articolul precedentAccident la Motru: Patru mașini avariate și doi răniți
Articolul următorPercheziție la Bumbești Jiu