Pompierii gorjeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au participat cu 16 oameni la exercițiul SEISM 2018.

Timp de peste două zile, pompierii din Gorj au participat la simularea operațiunilor de salvare în cazul unui cutremur de 7,5 grade pe scara Richter. Exercițiul este unul dintre cele mai mari din Europa și are loc în toată România.

„15 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Gorj intervin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de primă intervenție, un microbuz și un camion pentru transport materiale în sprijinul colegilor din cadrul ISU București-Ilfov, alături de ceilalți colegi din cadrul celorlalte inspectorate județene. Suntem de peste 48 de ore în dispozitiv, iar misiunile se desfășoară 24/24. Oboseala este mare, dar dragostea pentru meseria de salvator profesionist face ca aceasta să nu se simtă”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Pompierii trebuie să gestioneze criza de după un seism deosebit de puternic, care, potrivit simulării, s-a soldat cu peste 3.000 de morți, 5.000 de răniți și 40.000 de sinistrați.

Articolul precedentTransalpina, filmul. Documentarul despre cel mai înalt și mai vechi drum din România | VIDEO
Articolul următorUn bătrân a ars în mijlocul unui câmp din Gorj