Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj s-au sesizat din oficiu și fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în cazul taberei din Japonia, după ce mai mulți copii au rămas blocaţi pe aeroport în Tokyo.

„Având în vedere modul defectuos al organizării unei deplasări în străinătate, de către Asociația Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile, pentru un grup de elevi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj s-au sesizat, din oficiu și fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fapta prev. si ped. de art. 244 alin.1 Cod Penal, urmând ca după administrarea întregului material probator sa fie propuse măsuri legale”, a spus Corina Scurtu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Ministerul Turismului a demarat, de asemenea, o anchetă, la fundația care organiza taberele, însă n-a reușit să găsească pe nimeni la sediul asociației.

Controlul s-a desfășurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulțumit și a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puși în pericol.

Toții copiii blocați pe aeroportul din Tokyo au plecat deja din Japonia spre România.

Articolul precedentO femeie a fost lovită de o mașină la Bălești
Articolul următorMotociclist norvegian, rănit pe Transalpina