Miliardarul a trimis donația la o zi după ce Donald Trump a fost condamnat pentru 34 de acuzații de falsificare a documentelor contabile.

Campania prezidențială a lui Donald Trump a primit o donație de 50 de milioane de dolari de la un singur om – miliardarul conservator Timothy Mellon.

Fondul Super-Pac numit „MAGA Inc” a dezvăluit Comisiei Electorale Federale că a primit peste 68 de milioane de dolari de la donatori luna trecută.

Reuters a raportat că Timothy Mellon, un moștenitor al familiei de bancheri Mellon din Pittsburgh, a dat 50 de milioane de dolari. Alte 10 milioane de dolari au venit de la miliardarii Liz și Dick Uihlein, potrivit BBC.

Donația de 50 de milioane de dolari, după condamnarea lui Trump

Potrivit presei americane, miliardarul a trimis donația la o zi după ce Donald Trump a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare referitoare la falsificarea unor documente contabile.

Timothy Mellon a fost cel mai mare donator al candidatului independent la președinție Robert F. Kennedy Jr., oferind Super-Pac-ului pro-Kennedy American Values cel puțin 20 de milioane de dolari.

Super-Pac-urile sunt „comitete de acțiune politică” independente care pot strânge sume nelimitate de bani pentru a susține un candidat la alegeri.

Donația de 50 de milioane de dolari i-a ajutat pe aliații pro-Trump să cheltuiască mai mult decât aliații președintelui american Joe Biden în campania electorală din ultimele săptămâni.

Timothy Mellon, care locuiește în Wyoming și este rareori fotografiat, este un pilot amator care a investit și a condus companii legate de transporturi. Conform estimărilor Forbes, familia Mellon are o avere de aproximativ 14,1 miliarde de dolari.

Donație de aproape 20 de milioane de dolari pentru Joe Biden

Între timp, Reuters a relatat că miliardarul Mike Bloomberg a donat aproape 20 de milioane de dolari pentru Super-Pac-urile care îl susțin la prezidențiale pe Joe Biden. Contribuția ui Bloomberg a inclus 19 milioane de dolari către un grup independent pro-Biden cunoscut sub numele de Future Forward sau FF PAC.

Alți 900.000 de dolari au fost dați către Biden Victory Fund, care este un amalgam de comitete ale campaniei lui Biden și ale Partidului Democrat. Echipa de campanie a lui Joe Biden nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Super-Pac-ul pro-Kennedy a raportat joi că a încasat doar aproximativ 280.000 de dolari luna trecută, niciunul dintre aceștia nu a venit de la Mellon.

Articolul precedentAlertă internațională despre versiuni contrafăcute ale medicamentului Ozempic
Articolul următorSUA, avertisment după ce Vladimir Putin a spus că ar putea furniza arme Coreei de Nord