Detaco Ltd, cel mai important acționar Romprest, le cere tuturor celorlalți acționari de bună credință, salariaților și partenerilor de afaceri să acorde sprijn pentru îndepărtarea, în cel mai scurt timp posibil, a persoanelor care pun în pericol viitorul companiei de salubrizare. Apelul vine în condițiile în care, din informațiile publice, se pare că un creditor a formulat o cerere de insolvență împotriva Romprest. Potrivit unui comunicat de presă al Detaco Ltd, este evident că persoanele care se erijează în reprezentanți legali ai Romprest urmăresc, de fapt, eliminarea companiei de pe piața de salubrizare.

„Detaco Ltd, în calitate de acționar ce deține 42,6916% din capitalul social al companiei Romprest Service S.A. (“Romprest”) ne vedem nevoiți să luăm din nou atitudine cu privir la evoluția acestei companii, în condițiile în care, din informațiile publice, înțelegem că un creditor a formulat o cerere de insolvență împotriva Romprest.

Înainte de orice, trebuie să arătam că Romprest este o companie create de către Detaco Ltd și de către predecesorii săi. Ceilalți acționari au apărut ulterior, fiind interesați să participle într-o afacere care era deja profitabilă și avea un potențial semnificativ de dezvoltare.   

În consecință, desi Detaco Ltd. este prezentată în această perioadă, în cadrul unei ample campanii de dezinformare și denigrare, ca încercând să realizeze o preluare ostilă a Romprest, acțiunile noastre sunt de fapt operațiuni normale, realizate în exercitarea drepturilor acordate de lege și de actul constitutiv pentru recuperarea unor drepturi legale și statutare asupra propriei afaceri.

Situația sensibilă în care a fost adusă compania ca urmare a cererii de insolvență este încă un efect al acțiunilor frauduloase și a incompetenței persoanelor care se erijează în reprezentanți și conducători ai Romprest. Aceste persoane consumă resursele exclusive pentru generarea de conflicte și realizarea de campanii de denigrare, atât împotriva acționarilor, cât și împotriva principalilor parteneri de afaceri ai Romprest.

În toată această perioadă de conflict intern, Detaco Ltd. a făcut toate demersurile posibile pentru sprijinul Romprest, astfel încât conflictul intern să afecteze cât mai puțin activitatea Romprest.

Detaco Ltd. s-a implicat activ în detensionarea conflictului privitor la salubrizarea Sectorului 1 București, conflict creat artificial ca urmare a suprafacturării unor servicii. Am reușit să convingem autoritățile locale să facă distincția necesară între Romprest și persoanele care se erijează (încă) în reprezentanții legali ai acesteia, ceea ce a permis deblocarea unor plăți, astfel încât Romprest să nu fie în imposibilitatea de plată și de continuare a activității începând cu data de 11.02.2021.

Analizând însă retroactiv evenimentele este evident că persoanele care se erijează în reprezentanți legali ai acesteia urmăresc, de fapt, eliminarea Romprest de pe piața de salubrizare. Oare în interesul cui?

Se pare că, deși au fost demise și a început acțiunea în răspundere împotriva lor, conform hotărârii adunării generale a acționarilor Romprest, confirmate prin sentințe judecătorești, aceste persoane care se erijează în reprezentanți ai Romprest refuză să se retragă, s-au izolat în sediu și, probabil, distrug sau alterează înscrisuri și evidențe, tocmai pentru a ascunde probe care ar demonstra faptele lor și scopul real în beneficiul altora.

Detaco Ltd, în calitate de acționar Romprest și în limitele legii, este pregătită să colaboreze cu toți acționarii Romprest și va susține pe deplin noua conducere, eforturile acesteia de a-și prelua în mod real și concret atribuțiile și funcțiile, precum și acțiunile și programele ce vor fi realizate în viitor pentru consolidarea și dezvoltarea Romprest, astfel încât serviciile de salubrizare să fie realizate la cele mai bune standarde de calitate și în beneficiul direct al cetățenilor și al sănătății acestora.

Aceste evenimente recente și, în special, riscul de insolvență, produc o îngrijoare majoră în cadrul Detaco Ltd., motiv pentru care solicităm acționarilor de bună credință, salariaților și partenerilor de afaceri să fie alături de noi și să ne sprijine pentru îndepărtarea în cel mai scurt timp posibil a persoanelor care pun în pericol viitorul Romprest.

Detaco Ltd. va demara toate acțiunile necesare și va sprijini toate demersurile ce vor fi realizate în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor ce se fac vinovate de situația actuală în care se găsește Romprest.”, se spune într-un comunicat al companiei.

Comunicat Detaco. Cei care se erijează în conducătorii Romprest sunt vinovați de criza gunoaielor din Sectorul 1 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL | Fostul președinte al CJ Constanța rupe tăcerea – Interviu exclusiv din închisoare cu Nicușor Constantinescu
Articolul următorBilanț coronavirus: 1.634 de cazuri noi și 47 de decese. Vezi situația pe fiecare județ