Procurorii DIICOT din Sibiu și ofițerii de poliție judiciară din Alba Iulia au efectuat o operațiune masivă de destructurare a unui grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

Percheziții au avut loc în patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Constanța.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, un număr de 7 suspecţi au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de fraude informatice, prin intermediul unor site-uri de vânzări online din America de Sud”, anunță procurorii.

Se pare că suspecții postau anunțuri fictive pe site-uri de vânzări online, comunicând informaţii eronate victimelor tranzacţiei prin intermediul poştei electronice sau a mesajelor SMS, constând în modalitatea de achiziţie, plata preţului, transportul bunurilor respective.

Suspecții au deschis numeroase conturi în care primeau banii pentru produsele inexistente și s-au folosit de acestea și în fraude comise în afara țării. Au fost identificate astfel de conturi deschise la instituții bancare din Ecuador.

”Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate sisteme informatice (laptop-uri – în unele cazuri chiar în curs de folosire la săvârşirea de fraude informatice, telefoane mobile, medii stocare), precum şi sume de bani (84 150 lei, 5500 Euro, 820 lire sterline si 500 USD). La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au ajuns 22 de persoane”, se mai precizează în comunicat.

Articolul precedentCâte școli din Gorj au autorizație pentru siguranța la incendiu
Articolul următorAdversar accesibil pentru Pandurii în Cupa României