Înotătorul David Popovici, fost campion mondial la 100 și 200 de metri liber, a comentat scandalul în care e implicată Simona Halep, aducând lămuriri referitoare la suplimentele alimentare pe care le iau sportivii.

„Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină. Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important. Am perioade în care iau creatină, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier.

Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive, unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge. Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie Doping free sau Play Safe.Există o nișă de suplimente pe care scrie Certificat Anti-doping de X, Y, Z. Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare. 

Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe decât cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva”, a spus David Popovici, în podcastul „Starea Nației”.

Articolul precedentRomânia va prelungi interdicția impusă importurilor de grâu din Ucraina – SURSE
Articolul următorConsumatorii de droguri NU se mai ascund! Tinerii, filmați de la geam în timp ce par că prizează – Imagini exclusive din centrul Capitalei