ISU Gorj a postat un clip în care arată cât de greu se deplasează o mașină SMURD aflată în misiune, cu semnalele pornite, în traficul aglomerat din Târgu Jiu.

În imagini se vede cum ambulanța se poticnește de mai multe ori în trafic, fiind blocată de numărul mare de mașini.

Mașina SMURD nu a avut loc, de multe ori, nici pe contrasens, iar reprezentanții ISU Gorj trag un semnal de alarmă.

”De multe ori marele nostru dușman este timpul… Deplasarea la o intervenție este de fiecare dată o luptă cu timpul din care echipajele noastre încearcă să iasă biruitoare…Este greu, foarte greu, riscuri și responsabilități enorme pentru cel care conduce autospeciala de intervenție”, se precizează în postarea de pe Facebook.

”Experiențele prin care am trecut ne-au arătat că o secundă poate face diferența între viață și moarte! Acesta este un minut dintr-o misiune a echipajului nostru SMURD”, au mai scris salvatorii gorjeni.

Revenim azi cu o întrebare pe care am dezbătut-o dăunăzi… Cât înseamnă o secundă? Cât înseamnă o secundă pentru noi, cei care avem menirea de a salva vieți și cât poate însemna o secundă pentru cei care au nevoie de ajutor… De multe ori marele nostru dușman este timpul… Deplasarea la o intervenție este de fiecare dată o luptă cu timpul din care echipajele noastre încearcă să iasă biruitoare…Este greu, foarte greu, riscuri și responsabilități enorme pentru cel care conduce autospeciala de intervenție. Să presupunem că trebuie să te deplasezi la un accident rutier în urma căruia mai multe persoane sunt rănite grav! Conduci această ambulanță SMURD și conștiința îți spune că viața victimelor depinde de cât de repede poți ajunge tu la fața locului. Dar tot de tine depind și viețile colegilor tăi alături de care trebuie să salvezi vieți și, bineînțeles, autospeciala de intervenție pe care o conduci și cu ajutorul căreia salvezi vieți! Trăirile sunt enorme, emoții și adrenalină atât pentru tine cât și pentru colegii tăi și mai este și conștiința care îți spune că acei oameni pot trăi doar cu ajutorul tău! Experiențele prin care am trecut ne-au arătat că o secundă poate face diferența între viață și moarte! Acesta este un minut dintr-o misiune a echipajului nostru SMURD!#pompieri #salvatori #SMURD #ISUGorj

Publicată de ISU Gorj pe Luni, 17 Septembrie 2018

Articolul precedentProtest la Primăria Albeni: Funcționarii au încetat lucrul
Articolul următorSpitalul Județean din Târgu Jiu va fi modernizat