Potrivit unui raport publicat de organizația Climate Action Network Europe, CEO este pe locul 16 în topul companiilor care poluează cel mai mult în Europa.

Documentul, la realizarea căruia au participat și Europe Beyond Coal, Sandbag, Greenpeace CEE și European Environmental Bureau, atrage atenția asupra efectelor negative pe care le are asupra sănătății producția de energie electrică din cărbune.

Complexul Energetic Oltenia este, însă, departe de companiile fruntașe din top. Germania domină clasamentul, această țară fiind responsabilă cu mai mult de o treime din totalul energiei electrice pe bază de cărbune din UE.

RWE este cea mai mare dintre companiile energetice germane în ceea ce privește poluarea, în timp ce alte trei companii germane și-au făcut loc în Top 10. Aici mai sunt prezente trei companii din Polonia, dar și câte una din Spania, Cehia și Bulgaria.

”Europa este o regiune dens populată, iar o termocentrală pe cărbune din orice țară amenință sănătatea oamenilor din întreaga Europă“, a spus Kathrin Gutmann, directorul campaniei Europe Beyond Coal.

România are patru companii în Top 30: CE Oltenia (locul 16), CE Hunedoara (17), CET Govora (22) și CET Oradea (28). Dacă ar fi combinate, cele patru companii deținute de Guvernul României, ar reprezenta a cincea cea mai poluantă sursă din Europa.

Articolul precedentSchimbări majore în transportul în comun din Târgu Jiu
Articolul următorBrad de Crăciun înalt de 18 metri în Târgu Jiu