Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România, având peste 13.000 de angajați, însă rezultatele financiare pe anul trecut sunt dezastruoase.

Un document oficial arată că există un risc ridicat privind onorarea obligaţiilor pe termen scurt şi că există o „incertitudine semnificativă” privind capacitatea companiei de a-şi continua activitatea.

”Societatea înregistrează la 31 decembrie 2018 o pierdere de 1.133,5 milioane lei şi prezintă active curente nete negative în sumă de 1.498,1 milioane lei. De asemenea, indicatorii financiari asumaţi prin contracte de credit bancar nu sunt îndepliniţi. Aceste aspecte conduc la un risc ridicat privind posibilităţile Societăţii de a-şi onora obligaţiile pe termen scurt. Aceste condiţii, împreună cu datele prezentate în Notă, indică existenţa unei incertitudini semnificative cu privire la capacitatea Societăţii de a-şi continua activitatea”, se precizează în raportul auditorului independent BDO audit.

Cu toate că marea companie energetică a Olteniei are un plan de restructurare care prevede concedierea a câte 200 de angajați pe an, până în 2020, se pare că numărul persoanelor care vor rămâne pe drumuri va fi mult mai mare în perioada imediat următoare.

CEO s-a împrumutat masiv în ultimii ani pentru plata certificatelor de carbon, contractând, cel mai recent, în aprilie, credite de o jumătate de miliard de lei.

Acţionarul majoritar al CEO este statul român, cu 77,15%, alte 21,56% aparţinând Fondului Proprietatea.

Articolul precedent”Pandurii” au mai pierdut un jucător important
Articolul următorÎncă o avertizare meteo de vijelii în Gorj. Vreme rea până la sfârșitul săptămânii!