Meteorologii au emis două avertizări de Cod Galben de instabilitate atmosferică în mai mult de jumătate din județele țării, printre care și zona de nord a Gorjului.

Începând din această noapte, în zona montană și sub-montană a județului Gorj, se vor înregistra următoarele fenomene: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică și precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500 de metri vântul va avea intensificări de peste 70-80 km/h spulberând zăpada.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Articolul precedentDeszăpezirea Transalpinei, ușurată de ploi. Prognoza meteo anunță, însă, alte ninsori!
Articolul următorO pereche de lebede s-a stabilit pe Jiu, aproape de Masa Tăcerii