Pensiile vor crește pentru majoritatea beneficiarilor, însă vor exista chiar și pensii care se vor dubla, conform ultimelor informații.

Pensiile mici se vor dubla, în multe cazuri, după recalculare. Este anunțul făcut de fosta șefă a Casei de Pensii. Doina Pârcălabu a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus și că, în cazul în care pragul de impozitare va crește, românii cu pensii sub trei mii de lei vor rămâne cu până la o sută de lei în plus. 

„Sunt posibile majorările de 90 % 100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat.

Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 RON. 

Cei care au pensiile în intervalul 2000-3000 RON vor beneficia în valoarea netă sub 100 RON cei care au pensiile mai mari vor avea o pensie netă mai mare cu 100 RON dacă măsura va fi introdusă și implementată”, a explicat Doina Pârcălabu.

Articolul precedentPogo, salvamontistul care a murit în urma avalanșei de la Bâlea Lac, era un împătimit al sporturilor de iarnă
Articolul următorFermierii amenință din nou cu proteste care pot paraliza economia