Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul de Olt Florin Barbu, spune că printre obiectivele PSD din acest domeniu se numără reactivarea Casei de Comerţ „Unirea”.

Barbu a declarat că trebuie România trebuie să-şi asigure independenţa financiară.

„Pe partea de agricultură, cred că cel mai important este să creăm acele lanţuri de producţie şi să creăm independenţa alimentară în România. Este singurul lucru cu care putem să reglăm piaţa din punct de vedere al preţurilor astfel încât românii să nu mai simtă aceste creşteri”, a declarat Florin Barbu.

Deputatul de Olt mai arată că „Unirea” va putea negocia direct preţul produselor cu supermarketurile.

„Vrem să iniţiem un proiect prin care să se poată acorda un credit agricol, astfel încât fermierii să nu mai stea să alerge pe la bănci şi să beneficieze de finanţare. De asemenea, trebuie să dăm drumul la acel proiect, la Casa Unirea, prin aprobarea şi finanţarea unor centre de depozitare pentru legumicultură. Fermierii vor avea unde să-şi ducă marfa, iar Casa Unirea va avea posibilitatea prin centrele de colectare să regleze preţul şi va putea negocia preţul cu supermarketurile”, a mai spus Barbu.

Casa de Comerţ Unirea a fost înfiinţată de fostul ministru Petre Daea, cu scopul de a le oferi producătorilor autohtoni o infrastructură pentru distribuţie şi depozitare. Proiectul a fost „îngheţat” pe perioada în care Ministerul Agriculturii a fost condus de Adrian Oros (PNL).

 

 

Articolul precedentLege aprobată: Fermierii se pot asocia în sistem corporatist
Articolul următor10 cupluri vor să se căsătorească de Revelion, la Poarta Sărutului din Târgu Jiu