Omul de afaceri Bobby Păunescu – regizor și președinte ARMIS a vorbit, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre caracatița corupției pe axa România-Rusia. El a venit cu noi detalii despre episodul în care un fost ministru al Economiei a fost artizanul celei mai păguboase privatizări de după 1990, cea a OMV Petrom.

„Tata era președintele Parlamentului României și președintele de onoare al Patronatelor Țărilor din Europa de Est și Uniunea Sovietică. România avea nevoie 6-7 zile pe an trebuia să importe. Și a spus președintele: nu mai dăm: aveau o vorbă, eram la Rex, vara, la mare: domne, vreți bere, banii pe butoi. Au încercat prin toate metodele. Sună Adrian Năstase și spune: dl Păunescu, avem mari probleme, ne puteți ajuta? Tata: încerc. Atenție, toată povestea s-a făcut fără niciun fel de comision, plată. Îl sună pe Arkady Volsky, avem nevoie de treaba asta. Noul șef de la Gazprom era Alexei Miller, avea 27 de ani. Și dl Volsky îl sună pe tatăl meu și spune: cred că rezolvăm, te rog să vii la Moscova, dăm gazul ăsta pentru România. Nu era vorba de bani. S-a dus acolo, din partea României a venit Dan Ioan Popescu. Tata a încercat să evite. A fost și o discuție cu Putin. Tata i-a spus că până acum cu Rusia se împărțea frățește (adică 80% pentru Rusia), eu aș vrea 50/50.

Era bucuros că a reușit să ajute România. Ies din birou și Dan Ioan Popescu cere să vorbească cu dl Miller. Îi spune: domne, noi vrem să plătim, dar nu putem de la stat, că nu avem bani, trebuie să facem printr-o firmă. Are 0.33% acum firma, încă mai există. Era foarte sus.

La discuția asta, seara, acasă la Arkady, i-a spus lui tata: omul ăla cu care ai venit nu e serios. Sunt bani care se scurg prin diferite companii, prin care se sifonează cel puțin 200 milioanle euro pe an pentru a duce o politică pe o anumită direcție. Plăteau jurnaliști… așa se face”, a povestit Bobby Păunescu.

Omul de afaceri a făcut public încă un episod controversat în care a fost implicat Dan Ioan Popescu.

„E o chestiune foarte simplă. Emisiune la tv, la „Nașul”, invitat Dan Ioan Popescu. În pauză, Dan Ioan Popescu îi spune lui Radu Moraru că: postul B1 primește 300 de mii pe loc, dacă nu mai pui întrebări din alea. Eram în al doilea an, noi aveam ca regulă: noi nu luăm bani de la stat. Mă sună producătorul: „Bobby, știi… 300 mii pe loc. Avem probleme cu salariile”. I-am spus: nu luăm bani de la stat”, a povestit Bobby Păunescu, joi seara, la Realitatea PLUS.

 

Articolul precedentCu drag despre România, județul Argeș | Ana Maria Păcuraru: „Industria petrochimică a fost distrusă”
Articolul următorCod galben de ploi. Când se va întâmpla