Ies la iveală noi informații despre neregulile de la Spitalul Județean din Neamț, unde zece pacienți au murit în incendiul devastator din secția ATI. Potrivit rechizitoriului DNA obținut de Realitatea PLUS, fostul manager s-ar fi înțeles cu un reprezentant al Consiliului Județean și cu doi afaceriști pentru a cumpăra aparatură medicală la un preț mult mai mare decât cel plătit de firma care a livrat-o.

Potrivit procurorilor, firma ar fi avut acces la pregătirea licitației. Având informațiile necesare, compania a depus cea mai bună ofertă și a câștigat-o. 
La această înțelegere, care ar fi avut loc în 2012-2013, ar fi luat parte atât directorul de atunci al spitalului, cât și un șef din Consiliul Județean. 

Licitația a vizat un contract privind construirea unui bloc operator, amenajarea celui existent și dotarea cu aparatură.

Pentru aparatura respectivă, statul ar fi plătit cu 3,4 milioane de lei mai mult decât firma care a livrat-o, se mai arată în referatul procurorilor. 

Citește și: ”10 morți în incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț”

 

Articolul precedentCozmin Gușă: Băsescu prins în menghina unei vieți mizerabile: Neputința și durerea unui tată versus statutul de „autor moral al crimei”
Articolul următorBilanț coronavirus: 2901 de cazuri noi și 90 de decese. Vezi situația pe fiecare județ