Trei bărbaţi din Gorj au fost reţinuţi, în urma unor percheziţii, după ce au creat nu mai puţin de 1.000 de identităţi false pe o platformă online de jocuri de noroc, pentru a obţine diverse sume de bani.

Potrivit anchetatorilor, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, din municipiul Motru, județul Gorj, au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc.

Astfel, cei trei au postat anunțuri, în mediul online, că oferă locuri de muncă în Germania, pe această cale obținând fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate.

Ulterior, aceștia foloseau documentele de identitate, obținute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platforma online de jocuri de noroc respectivă, întrucât la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Bărbații jucau suma de bani până la un anumit moment, când reușeau să obțină câștiguri importante din aceste bonusuri.

În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că cei trei au reușit să obțină în mod fraudulos aproximativ 1.000 de documente de identitate.

 Totodată, s-a mai stabilit faptul că aceștia au falsificat documente de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platforma de jocuri de noroc.

Cei trei au fost reţinuţi.

„În cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 4 în municipiul Motru, județul Gorj și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei 3 săvârșeau infracțiunile.

 La finalizarea cercetărilor,  polițiștii de combatere a criminalității organizate au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor 3 bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, arată Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, al Poliției municipiului Motru, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Nu avem nevoie de un conflict interetnic. Azi avem nevoie de stabilitate și unitate
Articolul următorCutremur de peste 5 grade pe scara Richter, în Vrancea – Seismul s-a resimțit în toată țara