Mai mulţi călugări de la Mănăstire Lainici, din judeţul Gorj, care se află pe Defileul Jiului, au fost testaţi de COVID-19, după ce au acuzat o serie de simptome.

Lucrătorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj au ajuns, noaptea trecută, la Mănăstirea Lainici. Cinci călugări au acuzat diferite simptome în ultimele zile. A fost un apel la 112 şi lucrătorii de la Ambulanţă s-au deplasat pentru au luat probe pentru efectuarea testelor de COVID-19.  În cazul în care rezultatul testelor va fi pozitiv, va fi declarat focar la lăcaşul de cult şi mănăstirea va fi închisă. Au fost luate probe de la aproximativ 20 de persoane. „Aşteptăm rezultatele. Am transmis să ia mai multe probe. Au fost luate de la majoritatea persoanelor care erau acolo. Dacă vor fi depistate cel puţin trei cazuri, va fi declanşată procedura pentru focar. Se va face dezinfecţie şi, probabil, se va opri activitatea cu credincioşii“, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, potrivit adevarul.ro

Un călugăr de la Mănăstirea Lainici a murit, ieri, din cauza COVID-19, iar stareţul lăcaşului de cult, arhimandritul Ioachim Pârvulescu, este în stare gravă în urma infectării cu SARS-CoV-2. Monahul Nicodim s-a stins din viaţă. Acesta mai avea şi alte probleme de sănătăte.   

Sursa: Realitatea de Gorj