După ce a petrecut o noapte în arestul IPJ Gorj, fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost pus în libertate, fără vreo măsură restrictivă, în dosarul privind  spălarea operelor lui Brâncuși, fapte petrecute în urmă cu nouă ani.

Cârciumaru a fost reţinut pentru 24 de ore, luni, sub acuzaţia de mărturie mincinoasă. Potrivit unor surse judiciare, atunci când i-a expirat ordonanţa de reţinere, fostul edil a fost pus în libertate de procurori, fără alte măsuri restrictive.

În 2013, operele din piatră ale lui Brâncuși, de la Târgu Jiu, au fost spălate cu jet de apă sub presiune, sub atenta supraveghere a directoarei Centrului Brâncuși de la acea vreme, Adina Andrițoiu.

Cu acea ocazie a fost deschis un dosar penal, dosar clasat de patru ori și redeschis la cererea instanțelor de judecată.

Florin Cârciumaru a fost primar la Târgu Jiu timp de patru mandate și o fracțiune, după care a avut un mandat de senator, încheiat în 2020.

Acest dosar a fost deschis şi închis de mai multe ori, iar recent s-a dispus din nou redeschidere.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentBobby Păunescu, mutare la vârf: CONDIȚIA cu care este dispus să cedeze statului GRATIS terenurile care adăpostesc Studiourile Buftea
Articolul următorSCHEMA banilor publici: cine trage sforile pe sume colosale – Grupul de la Cluj: „CAPETELE LUMINATE” care fac ordine în țară