Un jandarm din Gorj este căutat de către salvamontiști, vineri, după a căzut într-o râpă de 300 de metri, în Parâng. Colegul său, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul și telefonul și nu a putut cere ajutor imediat.

Evenimentul a avut loc joi. Jandarmul era cu un coleg, ambii aflându-se în timpul liber, scrie Mediafax.

„Joi, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce făcea o drumeție în Munții Parâng, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoțit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul și telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reușit să găsească telefonul pentru a cere sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare”, arată Jandarmeria.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de joi seară, locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenția pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol.

„În acest moment, două echipe de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, însoțiți de colegul care a fost alături de jandarm, intervin pe munte pentru a identifica zona unde s-a produs accidentul, în vederea recuperării colegului nostru. Acțiunea de căutare a început în această dimineață, încă de la ora 06.00. Eforturile de identificare ale jandarmului sunt susținute și de echipele de salvamont. Ieri, după aflarea informației, reprezentanții Jandarmeriei Gorj au luat legătura cu procurorul, care a delegat jandarmilor o parte din competențe, respectiv activități de cercetare și fixare la fața locului, precum și realizarea de fotografii judiciare. Menționăm faptul că, încă de aseară, familia jandarmului a fost anunțată de producerea evenimentului de către psihologul din cadrul Jandarmeriei Gorj, care le este alături pentru a acorda asistență de specialitate”, informează Jandarmeria.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorTârgujienii pot să-şi plătească taxele, începând de luni