Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, miercuri, o informare de precipitații mixte, depuneri de polei și ninsori viscolite, valabilă din această seară, până maine dimineață, vizate fiind și județe din Oltenia.  

Potrivit ANM, în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, temporar, se vor semnala precipitații.

Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

Totodată, potrivit ANM, tot până joi dimineață, este în vigoare un cod galben de ninsori viscolite, care vizează 11 județe.

„Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h”, anunță meteorologii.

Sunt vizate zone montane din județele: Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova.

„Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h”, mai spun reprezentanții ANM.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentPolitician austriac: S-a dat mită uriașă pentru Petrom. Susțin campania Realitatea Plus „Vrem Petrom înapoi” -VIDEO
Articolul următorNoi informații din culisele privatizării Petrom. Gigi Becali spune că un fost ministru știe adevărul